Hypocrisy - A Taste Of Extreme Divinity. Strona: 1

Hypocrisy - A Taste Of Extreme Divinity Dodano: 2009-07-14 17:17

Sie doczekac nie moge :)

If i can`t be my own i feel better dead.

Dodano: 2009-07-14 21:10

moi non plus...

sXe piją Inkę /www.peta.org/whoseskin/index.asp

Dodano: 2009-07-15 05:28

A ja nie czekam :) bo sie nie opyla :wink:

.

Hypocrisy Dodano: 2009-07-15 06:47

Jak to sie nie opyla... Hypocrisy nie nagralo zlej plyty :)

Dodano: 2009-07-15 06:54

jak dla mnie Hypocrisy było ok do 1996. Potem juz mi sie nie podobał oto co nagrywali

.

Hypocrisy Dodano: 2009-07-15 12:02

Bo widzisz A dla mnie Hypocrisy najlepsza plyta wydalo w 1999 roku.

Dodano: 2009-07-15 14:17

Czekam, czekam, naprawdę dobra kapela, może i mało odkrywcza, ale bardzo "słuchalna' Od "Czartego wymiaru" progres

Krótki opis, nie mający powiązania z Właścicielem profilu;)

Dodano: 2009-07-15 19:12

Hypocrisy - wzorzec szwedzkiego z dupy metalu, nazywanego dla nie poznaki melo death :-D
pierwsze 3 płyty dają radę, reszta to pedalskie pitolenie

Dodano: 2009-07-15 20:05

Kto nazywa to melo death'em? Chyba forowi "znafcy" posiadaczy 3 koszulek i tysiąc mp3

Hypocrisy Dodano: 2009-07-15 20:10

Spokojnie :) Loose :)
Hypocrisy nawet po zmianie stylu gra dalej dobra muze.

Dodano: 2009-07-15 20:22 Zmieniono: 2009-07-15 20:56

Mam pierwsze płytki, ale wtedy byli kiepskimi naśladowcami sceny amerykańskiej- chociaż "Penetralia" ma ujmujący klimat, ale szczerze mówiąc- wolę ich późniejsze oblicze Pozdrawiam.

Hypocrisy Dodano: 2009-07-15 20:35

Ja tez wole pozniejsze plytki ale i starszymi nie pogadze :) Co tu wiecej bede godol lubie muze P. T.

Dodano: 2009-07-16 06:59

Do Abducted uważałem ich za mocną drugą ligę,obecnie to typowy syf jakich tysiące ,Peter niepotrzebnie powołał nowe bandy zamiast koncentrować się na sztandarowym na literę H jak to się skończyło można usłyszeć choćby na The Arrival lub Virus .

Hypocrisy Dodano: 2009-07-16 09:03

Hypocrisy 2 liga ?? To co w takim razie stanowilo 1 ?? Amerykanski death juz dawno sie skonczyl Szwedzki tez ma sie nienajlepiej

Re: Hypocrisy Dodano: 2009-07-16 19:10

Sumo666 napisał(a):
Hypocrisy 2 liga ?? To co w takim razie stanowilo 1 ?? Amerykanski death juz dawno sie skonczyl Szwedzki tez ma sie nienajlepiej

jeśli masz na mysli kapele pokroju Cannibal Corpse, Obituary czy Melevolent Creation to się zgodze że nie wiele one reprezentują i grają odgrzane nudne pitolenie bez grama ekstremy. Natomiast amerykańska scena jest nadal płodna jeśli chodzi o młodsze kapele wykonujące death metal. Mam na myśli Misery Index, Cattle Decapitation, Execration, Psyopus, Circle Of Dead Children, Job For A Cowboy, Beneath The Massacre i wiele innych. Ciekwa muza zagrana z pasją i pomysłem, techniczna i ektremalna muza.
Szwedzki death metal, któremu bliżej do punka niż naprawde ciężkiej muzy rzadko docierał swoim technicznym zaangażowaniem i skrajnoscią dwiękową do amerykańskich kapel.
Wielki szacun dla Grave, który jako jeden z nielicznych ze szwedzkiej szkoły gra death metal praktycznie tak samo cięzki i ponury jak na poczatku. Hypocrisy przy nich to jakiś kabaret dla przedszkolaków

Hypocrisy Dodano: 2009-07-16 19:34

Misery Index nawet nawet :) Z reszta sie zapoznam...
Canibale skonczyli sie na Bleeding, Deicide na Once.. itd a szkoda no coz zycie....
Szwedzki death byl zawsze inny taki hmmm brudny byl...
Ale Hypocrisy no coz ja lubie calyczas :)

Dodano: 2009-07-17 20:10

pozatym death metal to nie tylko USA czy skandynawia, jest wiele świetnych kapel z innych krajów, polecam w szczególnośći grindowe kapele z Czech i Słowacji i ostatnie odkrycie z Nowej Zelandii w postaci ULCERATE

Re: Hypocrisy Dodano: 2009-07-18 05:16

Sumo666 napisał(a):

z rodzimej sceny wymienię Yattering,Devilyn,Azarath,Behemoth,oczywiscie błedem jest mówienie ,że Hypocrisy to syf bo Osculum Obscenum ,The Fourth Dimension czy Abducted to kawał mięsistego metalu ale obecna ich kondycja jest słabiutka .

Dodano: 2009-10-29 07:49

A ja lubię ich tę specyficzna muzę, bowiem od razu czuć, ze to Oni grają i naprawdę nie ma pretensji do kogoś innego, masy zapożyczeń. Dlatego ten nowy album to taki niby krok wstecz, ale czy potrzebny? Zobaczymy z perspektywy czasu. Nie zgadzam się, że amerykańskie kapele, KLASYCZNE, się skończyły, zobaczymy, jak te wynalazki będą grać po 5, 6 płycie... Łatwo krytykować, ale to oni (CC, Immolation...)ciągną ten wózek, nie ściemniając innym trendem, nawet jak były nędzne czasy dla tej muzy.

Dodano: 2009-10-29 08:12

Kurwa, zaskocze Was .. nowe Hypocrisy jest naprawde dobre. Fakt, ze nie jest to głęboka muzyka, ale ta płytka ma jaja i dobrze sie jej słucha, nawet jesli ma w sobie duzo słodkiego melo. Najlepszy album od "Abducted".

.

Hypocrisy Dodano: 2009-10-29 09:15

Nawet dobre Prosze Cie Harq :) Hypocrisy jest zawsze dobre moze czasem takie sobie ale jakis poziom ma :)
Hypocrisy - Hypocrisy jest jak dla mnie no 1 i to zdecydowanie no 1 tego zespolu - fakt ta plytka jest bardzo klimatyczna jak na ten zespol (te klawisze - poezja) :)

Dodano: 2009-10-29 09:26

Przeciez wiesz ze nie jestem fanem hypocrisy :)

.

:) Dodano: 2009-10-29 09:44

Taaaa :) Wiem :)

Hypocrisy Dodano: 2010-01-19 11:45

Sumo666 napisał(a):

Amerykański death ma się dobrze, poza wymienionymi wcześniej to należy też o Deeds of Flesh i Suffocation wspomnieć bo panowie wciąż w formie. No i The Faceless, Brain Drill, Viraemia, Decrepit Birth jeśli chodzi o młodszych szatańców. O Origin zapomnieć też nie można hehehe. Ze Szwedzkich to należy wspomnieć o np Visceral Bleeding, Spawn of Possession, Bloodbath, Grave, Entombed ...
Co jak co ale obie sceny jakoś dają rade ale mając porównywać to amerykańce mają się dużo lepiej jeśli chodzi o śmierć metal.
Co do nowego Hypocrisy, mi się płytka podoba, takie bardziej lajtowe granie ale wpada w ucho i jakoś nie irytuje mnie zbytnio tym takim pitoleniem znanym z tych wszystkich kapel będących wodą spuszczoną w kiblu po At The Gates. Płytka poniekąd słabsza od Virusa a o porównaniu do np Abducted można zapomnieć hehe.

You breathe to live You breathe - you die

Hypocrisy Dodano: 2010-01-19 16:07

Płytka niczym nie zaskakuje moim zdaniem jest po prostu dobra i tyle.
Abducted taaa :) Klasyka rzeżnika, jednakże najwyżej cenie sobie Hypocrisy z 1999 roku :)

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło